השתלת שיער

השתלת שיער היא פרוצדורה כירורגית שמטרתה לשחזר את צמיחת השיער באזורים קירחים או דלילים בקרקפת. ההליך כולל העברת זקיקי שיער מאזורים עשירים בשיער, כמו החלק האחורי של הקרקפת, לאזורים הסובלים מהתקרחות. היסטוריית השתלת השיער מתחילה בשנת 1939, כאשר רופא עור יפני בשם ד"ר אוקודה פיתח את "טכניקת הניקוב" לטיפול באובדן שיער שנגרם מכוויות ופציעות. טכניקה זו כללה נטילת טלאי עור עם זקיקי שיער והעברתם לאזורים הפגועים.

במהלך השנים, השתלת שיער הפכה לפופולרית במדינות רבות, במיוחד בטורקיה, שהפכה למרכז עולמי בתחום זה. הסיבות לכך כוללות עלויות נמוכות יחסית, רופאים מיומנים, ותשתיות רפואיות מתקדמות. כיום, פרוצדורות השתלת שיער מתבצעות ברחבי העולם, כולל בישראל, עם עלייה בביקוש ובמודעות לטיפולים אלו.

קיימות מספר שיטות להשתלת שיער, שהעיקריות שבהן הן FUT ו-FUE. בשיטת FUT (Follicular Unit Transplantation), מוסרת רצועת עור מהחלק האחורי של הקרקפת, וממנה מבודדים זקיקי השיער להשתלה. שיטה זו מאפשרת השתלת כמות גדולה של זקיקים בטיפול אחד, אך עלולה להשאיר צלקת לינארית באזור התורם. לעומת זאת, בשיטת FUE (Follicular Unit Extraction), זקיקי השיער נאספים כיחידות בודדות ישירות מהאזור התורם, ללא צורך בהסרת רצועת עור. שיטה זו מפחיתה את הסיכון לצלקות נראות לעין ומאפשרת החלמה מהירה יותר. שיטה נוספת היא DHI (Direct Hair Implantation), שבה משתמשים בעט מיוחד להחדרת הזקיקים ישירות לאזור המושתל, ללא צורך ביצירת פתחים מראש.

השתלת שיער מהווה פתרון למקרים של נשירת שיער והתקרחות, במיוחד כאשר טיפולים מניעתיים אינם מספקים תוצאות מספקות. עם זאת, לפני שפונים להשתלה, מומלץ לשקול טיפולים מניעתיים כמו מינוקסידיל, פינסטריד, וטיפולי PRP (Platelet-Rich Plasma), exosomes , שעשויים לעכב את תהליך הנשירה ולחזק את השיער הקיים.

הפרוצדורה עצמה מתחילה בייעוץ עם רופא מומחה, שבו נקבעים האזורים התורמים והמקבלים, וכן השיטה המתאימה. ביום ההשתלה, המטופל עובר הרדמה מקומית, וההליך נמשך בין 4 ל-8 שעות, בהתאם להיקף ההשתלה. לאחר ההשתלה, תיתכן נפיחות ורגישות באזור, וההחלמה המלאה אורכת מספר שבועות. צמיחת השיער החדשה מתחילה בדרך כלל לאחר 3-4 חודשים, עם תוצאות מלאות הנראות לאחר 9-12 חודשים.

טיפולי PRP לשיער מבוססים על הפקת נוזל פלזמה מדם המטופל, המכיל ריכוז גבוה של טסיות דם וחומרי גדילה. הזרקת נוזל זה לקרקפת מסייעת בעצירת תהליך ההתקרחות ועידוד צמיחת שיער. טיפולים אלו יכולים לשמש כטיפול מניעתי לנשירת שיער או כטיפול משלים לאחר השתלת שיער, לשיפור ושימור התוצאות.

לסיכום, השתלת שיער היא פתרון יעיל ובטוח להתקרחות, עם שיטות מתקדמות המאפשרות תוצאות טבעיות ומינימום תופעות לוואי. עם זאת, חשוב להתייעץ עם מומחים ולשקול את כל האפשרויות הטיפוליות, כולל טיפולים מניעתיים, לפני קבלת החלטה. טיפולי PRP יכולים להוות תוספת משמעותית בתהליך, הן למניעה והן לשימור התוצאות לאחר ההשתלה.

המידע במאמר זה אינו בא להחליף התייעצות עם גורם רפואי מוסמך. יש להתייעץ עם רופא לפני כל טיפול!

שיתוף

רוצה לתאם טיפול?

השאירו לנו פרטים ונדאג לחזור אליכם בהקדם

* ניתן לשלם בפריסה של עד 10 תשלומים ללא ריבית והצמדה - מכבדים: ויזה / מאסטכארד / דיינרס

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

כתמים כהים – בין אם כתוצאה מחשיפה לשמש, פיגמנטציה לאחר אקנה או שינויים הורמונליים...
בקליניקה שלנו, אנו מאמינים שרפואה אסתטית צריכה להעצים את התווים הטבעיים שלך, לא לשנות...
נשירת שיער היא תופעה נפוצה שמשפיעה על גברים ונשים כאחד, ולעיתים פוגעת בביטחון ובתחושת...

איזה טיפול יופי תרצו לתאם?

בחרו את סוג הטיפול הרצוי ונציגינו יחזרו אליכם לתיאום מועד

* ניתן לשלם בפריסה של עד 10 תשלומים ללא ריבית והצמדה - מכבדים: ויזה / מאסטכארד / דיינרס
דילוג לתוכן